Microneedling, vanaf €115,- inclusief producten voor thuisgebruik

Wat is Microneedling?

Microneedling of Dermapen is een behandeling waarbij er gecontroleerde epidermale microkanaaltjes worden gemaakt om het biologische reparatiemechanisme van de huid te activeren. Hierdoor ontstaat een versnelde regeneratie met als gevolg een hogere fibroblastenactiviteit. De 9 zeer fijne naaldjes met zorgvuldig afgestemde scherpte zorgen voor minuscule en epidermale perforaties. Het stabiele, hoge tempo waarmee de naaldpunten de huid raken (120 prikkels per seconde!) zorgen voor een zeer gelijkmatige activatie. De hoogwaardige actieve werkstoffen waarmee tegelijkertijd gewerkt wordt kunnen hierdoor beter en dieper in de huid worden opgenomen. Gedurende 5 minuten actieve needling-tijd worden er 324.000 prikkels gemaakt in de huid! 

Wat houdt deze behandeling in?

Voordat we deze behandeling starten beginnen we met een intakegesprek. We leggen dan uit wat de behandeling precies in houdt en is er natuurlijk ruimte voor alle vragen. Ook bespreken we indicaties en eventuele contra-indicaties. Wanneer alles duidelijk is beginnen we met een dubbele oppervlakte reiniging, vervolgt met een enzymenpeeling met eventuele vapozone. Daarna worden de onzuiverheden verwijderd en de wenkbrauwen geëpileerd. Hierna brengen we een ampul aan en starten we met de Microneedling. Op deze manier kunnen we het ampul dieper de huid insluizen. Wanneer we klaar zijn met de Microneedling wordt er een verzachtende serum aangebracht en krijg je een uv bescherming. Voor het beste resultaat is het raadzaam om de behandeling in kuren te ondergaan. De hoeveelheid kuren hangt af aan de huidconditie. Deze behandeling duurt 60 minuten.

Nazorg

Wanneer je een intensieve Microneedling behandeling bent ondergaan, is het heel belangrijk om goede nazorg te volgen. Direct na de behandeling:

  • Kan de huid lichte-matige roodheid vertonen.
  • Kan de huid warm aanvoelen.
  • Dien je directe blootstelling aan de zon te vermijden.
  • Wordt er geen water aangebracht op de huid.
  • Worden doorbloeding stimulerende activiteiten afgeraden (sporten. sauna etc.)
  • De huid bevindt zich in een ''ontstekingsfase'', gedurende 72 uur. Tijdens deze periode dien je aangepaste skin care te gebruiken.

Je krijgt van ons bij je 1e behandeling een starterspakket voor thuis mee, zodat je de huid optimaal kan verzorgen, ook na de behandeling. De nazorg is vooral heel erg belangrijk in de eerste 72 uur. De huid mag na de Microneedling de eerste 72 uur niet in contact komen met water, wanneer je dit wel doet, kunnen de werkstoffen uit de huid worden gespoeld. Het is heel noodzakelijk om de huid goed te beschermen met een goede zon bescherming, zeker na deze behandeling. Ga ook de eerste 2 weken niet onder de zonnebank. Breng geen make-up aan na de behandeling, zo kan de huid niet goed herstellen. Probeer zoveel mogelijk de huid met rust te laten om haar te laten genezen. Kijk uit met producten waar parfum, parabenen en minerale olien inzitten.